{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Erdogan demonstrante nazvao gubitnicima koji uništavaju javno dobro

A
9.6.2013. u 15:42
7
19
Erdogan demonstrante nazvao gubitnicima koji uništavaju javno dobro
7
Erdogan demonstrante nazvao gubitnicima koji uništavaju javno dobro
Mi nećemo raditi isto što radi nekolicina gubitnika, jer oni pale i uništavaju i to je definicija njih kao gubitnika, poručio je tokom boravka u turskom gradu Adani premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan.
"Oni pale i uništavaju državnu imovinu. Pale i uništavaju radnje i vozila običnog stanovništva. Oni bi pali toliko nisko da opsuju i premijeru ove države. Ako imate povjerenja u svoju vjeru, onda se nemojte plašiti slobode vjere. Ako vjerujete u svoje ideje, onda se nemojte plašiti slobode govora. Ako ste ekolog i želite nešto reći, u ovoj zemlji postoji premijer koji je takođe ekolog. Njemu možete doći i reći. Ali ova dešavanja nemaju nikakve veze sa ekologijom", istakao je Erdogan, poručivši da se nekome ko je zasadio više od 2,8 milijardi stabala u zemlji ne mogu davati lekcije iz ekologije.

Premijer Erdogan obratio se narodu koji ga je dočekao na aerodromu Sakirpasa u Adani, zahvalivši im se što su uz AK partiju, te što jačaju njenu snagu. Erdogan je okupljenima poručio da su on i njegova stranka na usluzi narodu, te da su tu uslugu uvijek pružali za svih 76 miliona stanovnika Turske.

"Nikad nismo bili 50-postotna stranka. Uvijek smo bili stranka za 76 miliona stanovnika. Rekli smo da ono što ima na zapadu, biće i na istoku, što je na sjeveru, biće i na jugu. Koju god ste nam trasu zacrtali do danas, tim putem smo išli, i tim putem ćemo i nastaviti", poručio je Erdogan.

Premijer Turske je istakao da 95 posto onih koji sada protestuju zbog Gezi parka nikada nisu ni otišli u taj park. On je dodao da je on odrastao uz taj park, te da vlada planira napraviti ljepšu i bolju ekološku sredinu na tom mjestu.

"Mi ćemo biti jedno i zajedno, bit ćemo veliki i živi. Ali imam jednu molbu za vas. Ima još sedam mjeseci do izbora. Demokratiju pokažimo na izborima i u glasačkim kutijama. Najbolju lekciju onima koji u svijet plasiraju pogrešne i lažne vijesti održaćete vi, glasanjem na izborima. Postoje oni koji ne mogu prihvatiti rast i razvoj Turske, i ako biste njih pitali, oni ne žele ni jednog jedinog investitora u Turskoj. Nemojte dozvoliti da se posije sjeme razdora u Turskoj. Želim od vas da idete od vrata do vrata. Želim da mladi ljudi ulože posebne napore. Uz Allahovu pomoć, mart 2014. godine promijeniće mnoge stvari", rekao je Erdogan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: