|

Engleskoj navijačici zabranjen ulaz na stadione zbog cijepanja Kur'ana

Engleskoj navijačici zabranjen ulaz na stadione zbog cijepanja Kur'ana
17
A
Anadolija
17.12.2014. u 09:22
40
komentara
17

dijeljenja
Engleskoj navijačici zabranjen ulaz na stadione zbog cijepanja Kur'ana Julie Phillips
Julie Phillips, navijačici engleskog fudbalskog kluba Middlesbrough, zabranjen je ulaz na fudbalske stadione u periodu od najmanje tri godine zbog cijepanja stranica svete muslimanske knjige Kur'an.
Engleski klub je 51-godišnjoj navijačici zabranio ulazak na stadion nakon što je osuđena zbog cijepanja stranica Kur'ana tokom utakmice svoga tima.

Iz kluba su saopćili da je Phillips, zbog svoga ponašanja i vrijeđanja svete knjige, dobila zabranu prisustvovanja fudbalskim stadionima tokom najmanje tri godine.

U odluci se navodi da ova navijačica ne može prisustvovati bilo kojoj fudbalskoj utakmici koja se igra u Engleskoj i Walesu tokom naredne tri godine.

Prekršajni sud u Birminghamu je osudio navijačicu zbog, kako se navodi, vjerski usmjerenog ugrožavanja javnog reda nakon što je bila umiješana u incident kada su pocijepane stranice Kur'ana na utakmici Middlesbrougha i Birminghama.

Utakmica se igrala u decembru prošle sezone i završena je rezultatom 2:2.

Phillips je izjavila da nije bila svjesna da je riječ o svetoj knjizi. U međuvremenu je, kako piše BBC, ostala i bez posla u Vijeću Middlesbrougha gdje je radila.

Inače, ova navijačica je i ranije privođena zbog navodnih uvreda na rasnoj osnovi.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...