Lider Francuske
26

Emmanuel Macron za tri mjeseca vladavine potrošio 26.000 eura na šminkericu

Klix.ba
Emmanuel Macron (Foto: EPA)
Emmanuel Macron (Foto: EPA)
Francuski predsjednik Emmanuel Macron potrošio je 26.000 eura na šminkericu u prva tri mjeseca njegove vladavine, prenose francuski mediji.

Macronovo rasipanje na šminku otkriveno je nakon što je francuski list Le Point primio dva računa od 10.000 eura i 16.000 eura koje predsjednik treba uplatiti šminkerici imena Natacha M. Nepoznata šminkerica navodno je radila na Macronovom izgledu još od njegove predsjedničke kampanje.

Očekuje se kako Natachi novac mora uplatiti Alexis Kohler, generalni sekretar Macronovog doma u Parizu. Međutim, mnogi zastupnici Elizejske palate bune se protiv plaćanja računa.

"Pozvali smo šminkericu hitno na sastanak. Račun će se značajno umanjiti", rekao je portparol palate za BFMT TV.

Macronovi prethodnici Francois Hollande i Nicolas Sarkozy plaćali su šminkere i frizere od 6.000 do 10.000 eura mjesečno. Prije prozivki zbog trošenja previše novca na šminkanje, Macron je bio na meti kritika zbog rasipanja državnog budžeta na taksi.

Inače, 39-godišnji Macron, koji je postao najmlađi predsjednik Francuske još od vladavine Napoleona Bonapartea, poznat je po tome kako veliku pažnju posvjećuje izgledu.