Svijet
0

Elyse Duckett neće odgovarati za smrt djevojčice nakon nesreće u San Franciscu

Klix.ba
Žena vatrogasac, koja je pregazila i ubila preživjelu djevojčicu u avionskoj nesreći u San Franciscu nije bio svjesna njene smrti u tom trenutku i neće biti optužena, saopćili su tužioci.

Okružni tužilac iz San Matea, Steve Wagstaffe, naveo je da je Elyse Duckett bila na zadatku gašenja gorućeg Boeinga 777, kada je kamionom prešla preko Ye Mengyuan.

Istražitelji vjeruju da je Ye ležala na asfaltu i bila prekrivena vatrogasnom pjenom.

"To je bila dramatična i haotična situacija. Nije bilo teško doći do zaključka", rekao je Wagstaffe o oslobađanju Duckett bilo kakve krivične odgovornosti.

Do odluke je došao nakon razmatranja izvještaja policije, vatrogasaca, mrtvozornika te drugih izvještaja i snimaka sa mjesta nesreće.

Ye (16) je bila kineska učenica u posjeti SAD-u.

Wagstaffe je naveo kako snimci prikazuju djevojčicu na tlu, prije nego je oblast prekrivena pjenom, dok drugi snimci prikazuju vatrogasni kamion kako prolazi kroz oblast nakon što je prekrivena.

Od 307 osoba u avionu, poginule su samo tri. Ye i njena prijateljica sjedile su u zadnjem dijelu aviona i nije poznato kako je Ye ispala iz aviona.

Anthony Tarricone, advokat njene porodice, tvrdi kako nije iznenađen odbacivanjem optužbi. Uzrok nesreće je još uvijek pod istragom.