Svijet
0

Elton John najavio posjetu Kambodži

FENA
Sir Elton John, britanska superzvijezda i žestoki aktivist u borbi protiv HIV/AIDS-a, izjavio je američkom magazinu kako planira posjetiti Kambodžu.

Elton i njegov partner David Furnish prikupili su više od 150 miliona dolara za projekte pomoći ljudima koji žive s tim virusom kroz Fondaciju Sir Elton John za borbu protiv AIDS-a otkako je uspostavljena 1992.

"Ove godine planiramo otputovati u Kambodžu kako bismo obišli projekte u toj zemlji", citiraju novine iz Kansas Cityja, Camp Magazine, riječi Sir Eltona novinaru i aktivisti za prava homoseksualaca Marku Segalu, prenosi DPA.

Živopisna pop zvijezda, poznat po hitovima među kojima su "Crocodile Rock", "I Guess That's Why They Call It The Blues" i njegove posvete princezi Diani, "Candle in the Wind", usredotočio se na humanitarni rad u projektima borbe protiv HIV/AIDS-a a redovno posjećuje zemlje u kojima divlja taj virus kao što je Južna Afrika.

Iako je Kambodža smanjila stopu slučajeva HIV/AIDS-a posljednjih godina, to je i dalje jedna od najviših stopa u regiji a broj ljudi s virusom nastavlja da raste.