Svijet
0

Elizabeth Fritzl ne želi novi identitet

Sarajevo-x.com
Žrtva incesta iz Austrije Elizabeth Fritzl odbila je ponudu austrijskih vlasti da njenoj porodici daju novi identitet.

Fritzl, koja je čak 24 godine provela zaključana u tamnici ispod porodične kuće uz redovno seksualno zlostavljanje od strane vlastitog oca, kazala je kako namjerava promijeniti samo vlastito prezime.

Ona će, naime, sa svoje šestoro djece živjeti na tajnoj lokaciji, udaljenoj samo sat vremena vožnje od kuće porodice Fritzl u Amstettenu gdje je doživjela grozote.

Izmučena porodica će napustiti psihijatrijsku kliniku Amstetten-Mauer nakon suđenja njihovom ocu u decembru.

Neimenovani izvor iz pomenute klinike je austrijskim medijima otkrio kako Elizabeth Fritzl "zna da će ljudi odmah shvatiti ko su ona i njena djeca". "Bilo bi nemoguće izmijeniti sedam pojedinačnih profila, ukoliko se ne presele na drugi kraj svijeta", dodao je.

Podsjećamo, Josef Fritzl je vlastitu kćerku od 18. godine držao zatočenu u posebno osmišljenom prostoru ispod porodične kuće, te ju je silovao pune 24 godine. Rodila mu je čak sedmero djece, a Lisa (16), Monica (14) i Alexander (11) živjeli su u kući u Amstettenu s Elizabethinim roditeljima.

Preostalo troje djece je također zatočio u tamnicu, a još jedno dijete je 1997. godine umrlo, vrlo brzo nakon poroda.

Josef Fritzl, penzionisani inžinjer, trenutno se suočava s optužbama za ubistvo s predumišljajem, silovanje, zlostavljanje i incest.