Svijet
0

Elisabeth Fritzl sretna u društvu djece

Sarajevo-x.com
Austrijanka Elisabeth Fritzl, žrtva incesta i očeve torture, je jučer na Dan majki provela cijeli dan sa svojih petero djece.

Nevjerovatno je, izvještavaju mediji, kako se četrdesetdvogodišnja majka privikla na život izvan podrumskih zidina kuće u Amstettenu, gdje ju je otac držao zatočenu 24 godine.

Elisabeth je provela cijeli dan u društvu osamnaestogodišnjeg sina Stefana i petogodišnjeg Felixa, kao i u društvu preostalo troje djece, Lise (16), Monike (14) i Alexandra (12), koji su živjeli u istoj kući sa majkom i ocem žrtve, Rosemarie i Josefom.

Elisabeth je, kako otkriva britanski list Sunday Mirror, izjavila da sve što sada želi je normalan život sa svojom djecom. Dodala je i da više nikad ne želi vidjeti svoga oca-monstruma Josefa Fritzla.

Elisabeth se sa svojom djecom nalazi u jednoj psihijatrijskoj klinici. Oni se nalaze na zasebnom spratu klinike, čija su stakla zatamnjena zbog adaptacije na svjetlo. Elisabeth i njen najmlađi sin Felix moraju nositi tamne naočale jer im se oči još uvijek nisu navikle na dnevno svjetlo.

Christoph Herbst, Elisabethin odvjetnik je za Sunday Mirror izjavio da je Elisabeth sretna što postepeno otkriva vanjski svijet, ali da će proći mnogo vremena do kraja liječničkog tretmana.