Indonezija
0

Eksplozije u Jakarti djelo samoubica

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dvije eksplozije u Jakarti u dva luksuzna hotela Marriott i Ritz u kojima je u petak poginulo najmanje devet i povrijeđeno više od 60 osoba djelo su bombaša samoubica, potvrdio je šef indonežanske policije.

Reuters prenosi da je nacionalni šef policije u Jakarti potvrdio novinarima da su dvojica samoubica izveli bombaške napade u luksuznim hotelima JW Marriott i Ritz-Carlton u užem poslovnom dijelu Jakarte i da među poginulima i povrijeđenima ima stranaca i Indonežana.

Agencije su u petak ranije javile da su dvije eksplozije odjeknule, skoro istovremeno u vrijeme doručka u restoranima prvo u Marriottu pa u obližnjem Ritzu u centru grada, gdje vlada haos.

BBC navodi da još uvijek nije jasno ko stoji iza napada i šta je bio njihov cilj i da se strahuje da bi te eksplozije mogle da označe novi talas nasilja u Indoneziji, gdje je posljednjih godina bilo relativno mirno.

Predsjednik Indonezije Susilo Bambang Yudhoyono izjavio je da su napadi djelo terorista, ali da je još rano za tvrdnje da je u pitanju ekstremistička grupa Jemaah Islamiyah.

Poslije obilaska mjesta eksplozija, Yudhoyono je osudio napade i naveo da su "okrutan i neljudski" čin terorista.