Traga se za napadačima
33

Eksplozija u blizini centralne autobuske stanice u Jerusalemu, povrijeđeno najmanje sedam osoba

V. K.
Eksplozija se dogodila u ranim jutarnjim satima (Foto: Twitter
Eksplozija se dogodila u ranim jutarnjim satima (Foto: Twitter
Najmanje dvije eksplozije odjeknule su jutros na ulazu u Jerusalem u blizini centralne autobuske stanice u ovom gradu pri čemu je povrijeđeno najmanje sedam osoba.

Zvanični uzroci eksplozija još uvijek nisu poznati, ali je izraelska policija saopćila kako je eksplozije izazvala bomba postavljena u torbu u blizini autobusa.

"Autobus je bio izrešetan rupama na kojima se vide tragovi gelera. Još jedna eksplozija odjeknula je nekoliko minuta kasnije u blizini raskrsnice u sjevernom Jerusalemu. Kako navodi kanal N12, eksploziju je izazvala naprava postavljena na motocikl pored autobuske stanice", piše Jerusalem Post.

Veliki broj pripadnika policije trenutno se nalazi na terenu, a hitna pomoć je saopćila kako su za sada utvrđene povrede kod devet građana.

"Hitna služba saopćila je da je sedam osoba povrijeđeno, od kojih dvije teže. Eksplozije su se dogodile nešto poslije 7 sati ujutro, u periodu kada najveći broj ljudi ide na posao. Povrijeđeni su prebačeni u brojne bolnice i medicinske centre na tom području", piše The Times of Israel.

Sigurnosne službe Izraela također se nalaze na terenu gdje je u toku potraga za osumnjičenima koji su povezani s eksplozijom.