Jedna osoba poginula
0

Eksplozija u bivšoj vojnoj kasarni u Danskoj

FENA
Foto: Arhiv/Reuters
Foto: Arhiv/Reuters
U snažnoj eksploziji u nekadašnjoj vojnoj kasarni na jugu Danske u subotu je poginula jedna osoba, dok je više zgrada oštećeno, izvjestili su lokalni mediji.

Policija u gradiću Andstu nije mogla da pruži više informacija o žrtvama, navodeći da uzrok eksplozije još nije poznat, prenosi AFP.

Koordinator službi za vanredne situacije Ulrit Mosekjaer izrazio je sumnju da bi zaostala municija mogla da bude uzrok eksplozije, istakavši da je kasarna u potpunosti ispražnjena poslije prodaje privatnom vlasniku prije nekoliko godina.

AP prenosi da je požar izbio u jednom skladištu poslije serije snažnih eksplozija i da je evakuisano nekoliko stotina osoba.

Portparol policije Klaus Arboe je rekao da su se u zgradi koju je požar zahvatio izgleda nalazila snažna pirotehnička sredstva za izvođenje vatrometa.

Danski mediji su takođe javili da su na području oko skladišta pronađeni tragovi tih sredstava.

Policija je osigurala područje oko skladišta u prečniku od 400 metara, koje se nalazi u Andstu, u blizini Koldinga, oko 125 kilometara zapadno od Kopenhagena.

U velikom požaru u fabrici pirotehničkih sredstava u Sestu, predgrađu Koldinga, 2004. godine poginuo je jedan vatrogasac, dok je 17 osoba povrijeđeno.