FOTO
/
Eksplozija ispred Ambasade SAD-a u Ankari, dvoje mrtvih

Klix.ba
1.2.2013. u 12:40
1.2.2013. u 14:16
60
71
Eksplozija ispred Ambasade SAD-a u Ankari, dvoje mrtvih
60
1/11 Foto: Anadolija
2/11 Foto: AFP
3/11 Foto: AFP
4/11
5/11 Foto: Anadolija
6/11 Foto: Anadolija
7/11 Foto: Anadolija
8/11 Foto: Anadolija
9/11 Foto: Anadolija
10/11 Foto: AFP
11/11 Foto: AFP
Pored dvije smrtno stradale osobe u eksploziji koja se danas dogodila ispred Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Ankari, u životnoj opasnosti je i žena između 30 i 35 godina života, javljaju reporteri agencije Anadolija.
Ona je prebačena u lokalnu bolnicu gdje se turski ljekari bore za njen život.

U međuvremenu Ambasada SAD u Ankari izdala je saopćenje za javnost u kojem se potvrđuje da se eksplozija dogodila ispred Ambasade SAD-a, te da su poduzete sve dalje mjere predostrožnosti nakon napada.

''Zahvaljujemo se turskim sigurnosnim službama na pravovremenoj intervenciji. Nakon što budemo imali više informacija, podijelit ćemo ih s vama'', saopćeno je, prenio je novinar AA.

Guverner Ankare Alaaddin Yuksel potvrdio je da se eksplozija dogodila u prostorijama kod Ambasade SAD-a u Ankari. Riječ je o objektu za službenike osiguranja unutar Odjela za vize Ambasade SAD-a u Ankari.

Poslanik Republikanske narodne partije Turske (CHP) Levent Gok koji se nalazi na licu mjesta izjavio je za agenciju Anadolija da se ''sigurno radi o samoubilačkom napadu''.

“Prema podacima koje smo dobili od sigurnosnih zvaničnika, riječ je o samoubilačkom napadu ispred zgrade Ambasade SAD-a u kojem je napadač raznio sebe i još jednu osobu koja bi mogla biti i pripadnik osiguranja”, kazao je Gok.

Istakao je da je potrebno sačekati dok policija završi uviđaj kako bi se dobile detaljnije informacije o napadu.

“Događaj se tek desio i potrebno je da policija pokupi dijelove tijela napadača. Nakon toga ćemo sigurno imati mnogo više detalja o napadu”, rekao je Gok.

Također, prema saznanju reportera agencije Anadolija, okolne zgrade nisu oštećene prilikom eksplozije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: