|

Eksplozija i požar u hemijskoj rafineriji u SAD-u

Eksplozija i požar u hemijskoj rafineriji u SAD-u
0
F
FENA
30.10.2007. u 09:40
0
komentara
0

dijeljenja
Eksplozija i požar u hemijskoj rafineriji u SAD-u Foto: AP
Eksplozija i požar u rafineriji hemikalija sjeverno od Des Moinesa, glavnog grada američke savezne države Iowa, u ponedjeljak su doveli do zatvaranja dviju autocesta u blizini, a vatragasci ni nakon višesatne borbe nisu uspjeli ugasiti požar.
Sve vatrogasne postaje u Des Moinesu poslale su ekipe u gašenje tvornice Barton Solvents Inc., no eksplozije, plamen i gusti crni dim, prislili su vatrogasce na povlačenje, javljaju američke TV mreže.

U krugu tvornice eksplodirali su rezervoari s kemikalijama, i bačve od 250 litara koje su letjele zrakom, rekao je koordinator gradske službe za hitna stanja A.J. Mumm. Stup crnog dima koji se dizao nad tvornicom vidio se s udaljenosti od 10-ak kilometara.

Prema prvim izvještajima u nesreći je ozlijeđen jedan radnik, a zbog straha da se u požaru razvili otrovni spojevi, provodi se ispitivanje zraka, javila je Hina.

Barton Solvents Inc. je proizvođač i distributer industrijskih kemikalija, ulja i premaza s pogonima u Iowi, Kansasu i Wisconsinu. Eksplozija pogona Barton Solventsa u Valley Centeru, u Kansasu, u julu ove godine, dovela je do evakuacije 6.000 stanovnika tog područja, sjeverno od Wichite.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.