|

Egipatski bloger ne odustaje od daljnjeg djelovanja

Egipatski bloger ne odustaje od daljnjeg djelovanja
0
F
FENA
24.11.2010. u 18:07
0
komentara
0

dijeljenja
Egipatski bloger ne odustaje od daljnjeg djelovanja Abdel Karim Nabil (Foto: AP)
Egipatski bloger Abdel Karim Nabil, koji je pušten na slobodu nakon četiri godine provedene u zatvoru zbog vrijeđanja islama i predsjednika Hosnija Mubaraka, izjavio je u srijedu da ni zbog čega ne žali i da ne odustaje od daljnjeg djelovanja.
Nabil (26), poznatiji kao Karim Amer, prvi egipatski bloger koji je osuđen zbog izražavanja svog mišljenja na internetu, uhapšen je 2006. godine, a zatim izbačen s državnog sveučilišta Al-Azhar.

On je na konferenciji za novinare u Kairu rekao da je na slobodu pušten 5. novembra, a zatim ponovno uhapšen, držan 11 dana i premlaćivan, prenio je Reuters.

Arapska mreža za informiranje o ljudskim pravima, koja je podržavala Amera od početka procesa koji je vođen protiv njega, saopćila je da će nastaviti borbu za slobodu izražavanja u Egiptu.

Internet je među rijetkim javnim platformama za izražavanje mišljenja u Egiptu gdje je od 1981. godine na snazi zakon koji, kako tvrde skupine za ljudska prava, ima za cilj utišati kritičare egipatskog predsjednika, navela je britanska agencija.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.