Posjeta Južnoj Aziji
89

Ebrahim Raisi uputio novu prijetnju Izraelu: Napad na Iran može dovesti do nestanka cionističkog režima

V. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Irana Ebrahim Raisi nastavio je svoju diplomatsku turneju u Aziji, a nakon Pakistana posjetio je i Šri Lanku. U međuvremenu, prvi čovjek Irana komentirao je posljednja dešavanja na Bliskom istoku te se osvrnuo na napad Izraela na teritoriju Irana.

Između ostalog Raisi se osvrnuo na izraelski kontraudar na Iran te je rekao kako će napad na iransku teritoriju dovesti do potpune promjene okolnosti na Bliskom istoku.

"Napad ovog tipa može rezultirati time da ništa ne ostane od cionističkog režima", poručio je Raisi.

Nakon posjete Pakistanu Raisi se uputio i u Šri Lanku gdje je planirano da otvori hidroenergetski projekat vrijedan 514 miliona dolara.

"Potpuno smo spremni za dalje širenje bilateralnih odnosa sa svim azijskim zemljama, našim susjednim zemljama i svim suverenim i nezavisnim državama. Šri Lanka je suverena, nezavisna zemlja te su uskladili svoju politiku s Iranom što omogućava saradnju u stvaranju blistave budućnosti za obja nacije", naveo je Raisi.

Raisi će i u narednim danima nastaviti svoju turneju po Južnoj Aziji te je planiran niz sastanaka s brojnim zvaničnicima.