"Brzi i žestoki"
58

Dwayne Johnson se namjerava kandidovati za predsjednika SAD-a

M. G.
Zvijezda filmskog serijala "Brzi i žestoki" Dwayne Johnson rekao je u ponedjeljak da će se kandidirati za predsjednika SAD-a ako bude imao dovoljnu podršku građana Sjedinjenih Država.

Kako prenosi Reuters, Johnson (48), jedan od najplaćenijih i najpopularnijih glumaca u Sjedinjenim Državama, već nekoliko godina koketira sa mogućom ponudom Bijele kuće.

"Imam cilj da ujedinim našu zemlju i također osjećam da ću to učiniti ako ljudi to žele", rekao je Johnson upitan o svojim predsjedničkim ambicijama u intervjuu emitiranom u ponedjeljak u emisiji "Today".

Bivši profesionalni hrvač nije rekao koju će stranku predstavljati niti kada bi mogao pokrenuti bilo kakvu ponudu za Bijelu kuću.

Njegove primjedbe uslijedile su na mrežnom istraživanju javnog mnijenja koje je prošle sedmice objavila kompanija za potrošačke trendove "Piplsay", koja je utvrdila da bi oko 46 posto Amerikanaca razmotrilo glasanje za Johnsona.

Johnson, poznat kao "The Rock", rekao je da ga je ova anketa ponizila.

Johnson, čiji rad uključuje ponovno pokretanje filmske franšize "Jumanji" i TV emisiju "Young Rock", pridružuje se dugačkoj listi američkih poznatih ličnosti koje su se kandidovale za političku funkciju, uključujući bivšu zvijezdu "Šegrta" Donalda Trumpa.

Glumac "Magičnog Mikea" Matthew McConaughey i bivša olimpijska šampionka Caitlyn Jenner također se spominju kao potencijalni guverneri u Teksasu i Kaliforniji.