{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvojica vatrogasaca nastradalih na Kornatima još u kritičnom stanju

F
10.9.2007. u 14:45
0
0
Dvojica vatrogasaca nastradalih na Kornatima još u kritičnom stanju
0
Dvojica vatrogasaca nastradalih na Kornatima još u kritičnom stanju
Stanje dvojice u požaru na Kornatu teško stradalih vatrogasaca i dalje je teško i životno su ugroženi. Frane Lučić i dalje je stabilno i nešto bolje od Ante Juričeva Mikulina čije je stanje vrlo teško i na aparatima je, izvijestili su liječnici na redovnoj konferenciji za novinare u splitskoj Kliničkoj bolnici.
Voditelj Odjela za anesteziju Jedinice intenzivnog liječenja dr. Ante Ujević rekao je da je opće stanje Frane Lučića, u odnosu na jučer, nepromijenjeno što znači da su mu funkcije vitalnih organa zadovoljavajuće, svjestan je te komunicira s okolinom, uredno mokri i diše bez pomoći respiratora.

Mjere intenzivnog liječenja i dalje se provode i životno je ugrožen, naglasio je dr. Ujević dodajući kako se daljnje poboljšanje Lučićeva stanja za sada ne može očekivati, osim njegova lokalnog statusa, te da u svakom trenutku mogu nastupiti komplikacije.

"Zbog toga stalno i naglašavam da je i dalje životno ugrožen", istaknuo je.

Ante Juričev Mikulin još je vrlo teško, životno je ugrožen i nije pri svijesti. I nad njim se provode mjere intenzivnog liječenja, spojen je na strojnu ventilaciju i 24-satnu dijalizu zbog smanjene funkcije pluća i bubrega te je cirkulacijski nestabilan, a arterijski se tlak održava lijekovima, rekao je dr. Ujević.

Jutros je, ipak, obavljena završna operacija odstranjivanja izgorenog tkiva, jer su liječnici zaključili kako njegovo stanje to dopušta.

"Pričekali smo do jutros da mu se stanje donekle stabilizira i pristupili zahvatu. Obavljena je kompletna nektrektomija, očišćen je, a defekti su prekriveni 'integrom" - umjetnom kožom. Operaciju je podnio bez problema", kazao je.

Frani Lučiću izgoreno je tkivo već uklonjeno i prekriveno umjetnom kožom koja će se zamijeniti njegovom poslanom na uzgoj u laboratorij u Bratislavu.

Ravnatelj Bolnice dr. Dujomir Marasovićje izvijestio i kako su jučer uzeti uzorci kože stigli u glavni grad Slovačke radi uzgoja te da se ranije poslani uzorci uredno razvijaju.

Očekuje se kako će koža obojice pacijenata za transplantaciju biti spremna za dva do tri tjedna.

Obojicu stradalih vatrogasaca u subotu poslijepodne posjetili su i roditelji, potvrdio je ravnatelj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: