Svijet
1

Dvojica NATO vojnika i dvojica Afganistanaca poginuli tokom svađe

FENA
Afganistanski vojnici razmijenili su vatru sa NATO borcima nakon žestoke svađe u srijedu u bazi na istoku zemlje, pri čemu su poginula dvojica Afganistanaca i dvojica stranaca, potvrdili su NATO i afganistanski zvaničnici.

NATO je potvrdio da su dvojica njihovih boraca poginula, kazavši da su ih ubili muškarci koji su nosili afganistanske uniforme. Koalicija nije saopćila više detaja, kazavši da će istraga biti sprovedena, prenio je Associated Press.

U međuvremenu, viši afganistanski vojni zvaničnik je rekao da su dvojica pripadnika afganistanske vojske ubijena u sukobu, ali nije imao više informacija, kazavši da je zajednički tim NATO-a i afganistanskih snaga formiran kako bi se sprovela istraga.

On je dodao da je nekoliko članova osoblja ranjeno u incidentu u afganistanskoj bazi u pokrajini Pagab u pokrajini Kapisa, istočno od Kabula.

Talibani su ranije u srijedu izdali saopćenje u kojem tvrde da je "bitka" između afganistanskih snaga i stranih trupa rezultirala s nekoliko žrtava i ranjenika, ali navode da oni nisu odgovorni za ovaj napad.