3 mjeseca nakon nestanka
0

Dvogodišnjoj Tangeni se gubi svaki trag

Sarajevo-x.com
Američka policija još nema nikakvih podataka o nestanku dvogodišnje djevojčice Tangena Hussain iz Michigana koje se desilo prije tri mjeseca, a djevojčici se već sada gubi svaki trag, javio je CNN.

Nilufa Begum u oktobru prošle godine kasno navečer pozvala je policiju i obavijestila ih da je njena djevojčica nestala. Majka je u panici pretražila cijelo područje gdje je zadnji put Tangena viđena, ali nije je uspjela pronaći.

Policiju je izvijestila da je djevojčicu ostavila kod momka, Jamrula Hussaina, koji iako nose isto prezime, nije djevojčicin otac, prenosi CNN.

Djevojčica je cijeli dan provela sa njim dok je njena majka radila u jednoj prodavnici u Northlandu. Kada su automobilom krenuli po nju, Hussain se sa djevojčicom zaustavio na benzinskoj pumpi kako bi kupio žvake i sok. Policiji je rekao da je djevojčicu ostavio samu tek nekoliko minuta, a kada se vratio, ona je nestala.

"Hussein nije pozvao policiju i nije išao da je potraži. Umjesto toga, odvezao se do njene majke", stoji u policijskom izvještaju.

Kada je majka vidjela da Hussain dolazi sam, zapitala se gdje joj je kćerka. "Bio je tajnovit. Rekao mi je da će me odvesti na mjesto gdje se nalazi moja kćerka. Kada sam se uznemirila, rekao mi je da je Tangena nestala. Počeli smo je zajedno tražiti, a odmah sam pozvala policiju da prijavim nestanak", ispričala je prestašena majka.

Sigurnosne kamere na pumpi prikazale su Husseina kako ulazi u prodavnici na pumpi, kupuje stvari i nekoliko minuta poslije toga izlazi iz prodavnice. No, na pumpi ne postoji kamera koja snima područje gdje se Hussein parkirao niti postoji snimak koji prikazuje da li je djevojčica zaista bila sa njim i ako jeste, kako je nestala.

Kada su mediji objavili priču, jedna tinejdžerka u Husseinu je prepoznala čovjeka koji ju je navodno napastvovao. Tokom istrage, policija je otkrila da je tinejdžerka bivša Husseinova djevojka, koja je u to vrijeme imala 15 godina.

Dvadesetčetverogodišnji Hussein tad je bio uhvaćen i optužen zbog seksualnih odnosa sa maloljetnicom, ali pušten je uz kauciju i sada čeka suđenje.

Shawn Patrick Smith , Husseinov advokat je naravno izjavio da je "njegov klijent nevin i da nije imao seksualne odnose sa maloljetnicom".

Tangenini roditelji kazali su američkim medijima da samo žele znati šta se desilo sa njihovom kćerkom. Njen otac, Mohammad Ahmed koji živi u New Yorku, ponudio je nagradu onome ko bude imao bilo kakvu informaciju o Tangeninom nestanku.