Louisiana
0

Dvogodišnji dječak i još troje mrtvih u masakru

Sarajevo-x.com
Muškarac je ubio svoju otuđenu suprugu, sina i dvogodišnjeg unuka te ozbiljno ranio svoju trudnu snahu u seoskom domu u Louisiani, a zatim i sebi oduzeo život, nakon što ga je pokušala zaustaviti policija kad se pola sata kasnije vozio autom.

Trudna žena se nedugo nakon masakra porodila i to tri mjeseca prije predviđenog termina, rekao je njen otac, a prenost AP.

Do ovih stravičnih zločina došlo je u subotu navečer zbog svađe između 50-godišnjeg Dennisa Cartera Sr. i njegove supruge Donne Carter, rekao je šerif policije u Livingstonu Perry Rushing.

Otac trudne žene, Amber Carter, kaže da osumnjičeni ima dugu historiju zlostavljanja svoje supruge, te da ju je nedavno pokušao napasti mačetom. "Ovo traje već neko vrijeme", rekao je Paul Williamson.

Još jedan 16-mjesečni dječak je u tom trenutku bio u kući, ali nasreću je ostao nepovrijeđen.

Policija je u njihov dom u Holdenu, istočno od Baton Rougea, pozvana u subotu oko 22:30, gdje ih je ispred kuće dočekao stravičan prizor - Amber Carter, koja je teško povrijeđena, pronađena je s mrtvim dvogodišnjim sinom Massonom u dvorištu. U kući su mrtvi ležali Donna Carter i njen sin Dennis Carter Jr.

Williamson je rekao da se Carter Jr. i ranije svađao s ocem, kako bi od njega zaštitio majku.

Šerif Rushing je rekao da su uočili ubicu oko 20 minuta nakon zločina kako se vozi autoputem. Kad su ga pokušali zaustaviti, izvadio je pištolj i ubio se.