{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvije muslimanke zadavile kćerke, jer su se udale za hinduse

S
17.5.2011. u 15:18
0
9
Dvije muslimanke zadavile kćerke, jer su se udale za hinduse
0
Dvije muslimanke zadavile kćerke, jer su se udale za hinduse
Khatu i Subrato
Vrhovni sud u Indiji je prije desetak dana zatražio smrtnu kaznu za one koji su uključeni u ubistva iz časti. Međutim, to nije imalo utjecaja na dvije žene, muslimanke, koje su ubile svoje kćerke zato što su se udale za hinduse.
Khatu i Subrato iz grada Uttar Pradesh, koji je udaljen 40 kilometara od Delhija, ubile su svoje kćerke Zahidu (19) i Husnu (26) nakon što su pobjegle sa muškarcima koji nisu njihove vjeroispovjesti, a potom se i udale za njih. Prema pisanju lokalnih medija Khatu i Subrato uopće nisu pokazale znakove kajanja zbog ubistva kćerki, jer smatraju da su na taj način branile svoju čast.

"Ljudi koji se odluče na takav korak zaslužuju smrtnu kaznu. Tako bi se trebalo postupati sa djevojkama iz naše vjere koji se odluče na udaju u porodice koje ne pripadaju našoj vjeri", rekla je Khatun, a policija traga i za trećom ženom Momin, za koju se vjeruje da je učestvovala u ubistvu.

Nesretne djevojke su početkom mjeseca pobjegle u Bihar sa dvojicom muškaraca za koje su se i udale, a nakon povratka u domovinu lokalni sudija je naredio pomirenje između njih i njihovih majki. Međutim, ovaj susret je završio tragično. Khatu i Subrato su zavezale kćerke, a potom su im stezale omče oko vrata sve dok ih nisu usmrtile.

Slučaj je policiji prijavila Saira, Zahidina sestra, nakon što je vidjela majku da sjedi pored sestrinog tijela. Majka je odmah priznala zločin, kao i njena prijateljica koja je ubila svoju kćerku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: