Studenti medicine
0

Dva od tri pacijenta u Indiji uspješno su se oporavila od bolesti izazvane koronavirusom

A. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon proglašenja stanja uzbune zbog širenja koronavirusa, prema posljednjim informacijama, dva od tri pacijenta u Kerali na području jugoistočne Indije su se oporavila od bolesti izazvane ovim virusom.

Kako piše RT, dva pacijenta ponovo su testirana i u pretragama krvi je pokazano da su negativni na koronavirus i uskoro bi trebli biti pušteni iz bolnice nakon odobrenja medicinskih radnika u New Delhiju. Jedini potvrđeni slučaj ostaje u okružnoj bolnici Kasnhangad u Kasaragodu. Sva trojica su studenti medicine kojima je bolest dijagnosticirana nakon posjete Kini.

Više od 3.300 ljudi je na promatranju u Kerali, za koje je nakon povratka kući otkriveno da su zaraženi koronavirusom, a bili su u područjima u kojima je ovaj virus otkriven, uključujući i kineski grad Wuhan. Do sada su svi povratnici bili negativni na ovaj virus.

Dok je većini ispitanika dopušteno da ostanu kući u karantinu, 31 ostaje u izolaciji u brojnim bolnicama. Virus je od decembra usmrtio više od 1.000 ljudi, a zaraženo je više od 43.000 osoba širom svijeta.