Dug od 13 miliona dolara
0

Dužna Hillary Clinton zove mamu u pomoć

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Da nije lako biti neuspjeli kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država svjedoči slučaj buduće američke šefice diplomatije Hillary Clinton. Ona će naime, kako piše Independent, sama morati da podmiri račun od 13 miliona dolara koliko ju je koštalo neuspjelo učešće u utrci za Bijelu kuću.

Hillary Clinton je, navodi list, nestrpljiva da čim prije otplati što više dugova nastalih tokom kampanje za predsjedničku nominaciju.

Budući da je posebno zainteresirana da to učini prije kongresnih pretresa koji bi trebalo da je potvrde kao šefa State Departmenta, Hillary Clinton je izbornim zvaničnicima rekla da ne očekuje da joj bude vraćeno nešto više od trinaest miliona dolara koje su ona i njen suprug Bill pozajmili njenoj kampanji ne bi li je održali na povšrini tokom sučeljavanja s Barackom Obamom.

Ali, iako je odlučila da se odrekne novca koji bi joj inače pripao, Hillary brojnim kreditorima duguje još nepuna četiri miliona dolara.

Zato je buduća američka državna tajnica u prikupljanje para uključila majku Dorothi koja pristalicama nekadašnje prve dame šalje e-mail poruke tražeći od njih donaciju od 250 dolara. Zauzvrat će, piše Independent, dobiti božićnu knjigu za djecu o njenoj kćerki s posvetom.