Hrabro se suprotstavili
9

Duško iz Knina bagerom prepriječio put kidnaperima u Njemačkoj i s kolegom spriječio otmicu dječaka

N. V.
Duško Vukobrat iz Knina je podijelio videosnimak u kojem objašnjava da je zajedno s kolegama građevincima u Njemačkoj spriječio otmicu dva dječaka. Zbog toga su nezvanično proglašeni herojima, a za medije su ispričali šta se dogodilo.

Nekoliko radnika, među kojima je bio i Duško, vidjeli su da nepoznati muškarac pokušava uvući dječaka u vozilo, u gradu Boblingenu.

Dječak je vrištao što je privuklo pažnju radnika. Jedan od njih Zeki Yasika je povikao muškarcu da ga pusti, ali je on dječaka ipak uvukao u kombi. Yasika je prišao kombiju, otvorio vrata vozača, izvukao ga vani i udarao.


U tom trenutku je Vukobrat odvezao bager na raskrsnicu kako bi mu prepriječio put i onemogućio ga da pobjegne do dolaska policije.

"Znate, nije imao šanse. Moj kolega Duško je bio preko u bageru. Oboje se dobro poznajemo i navikli smo da važne stvari komuniciramo kroz kontakt očima. Duško je odmah shvatio ozbiljnost situacije i bez daljeg odvezao bager u raskrsnicu. Tako da bi svaki pokušaj bekstva automobilom bio beznadežan. Duško je pozvao i policiju . Bio sam impresioniran koliko su policajci brzo stigli. Došli su jureći zajedno sa svjetlima koja su im treperila. Odlična reakcija", rekao je Yasika za njemački Focus.

Nakon što su ga spriječili u otmici dječaka, otkriveno je da je u automobilu već imao jednu žrtvu.