{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dugi redovi pred trafikama: Izašao novi broj Charlie Hebdoa

14.1.2015. u 08:50
14
Dugi redovi pred trafikama: Izašao novi broj Charlie Hebdoa
14
Novo izdanje satiričnog magazina Charlie Hebdo jutros je stiglo u francuske trafike pred kojima se formiraju dugi redovi.
Foto: AFP
Foto: AFP


Štampano je tri miliona primjeraka tačno sedam dana nakon što su teroristi izveli brutalan napad na redakciju lista, prilikom čega je ubijeno 12 osoba, uključujući uposlenike magazina i policajce.

Na naslovnoj stranici nalazi se karikatura poslanika Muhameda koji pušta suzu držeći natpis "Je suis Charlie" (Ja sam Charlie). Iznad crteža stoji rečenica "Sve je oprošteno".

Foto: EPA
Foto: EPA


Unutar samog magazina nalaze se karikature koje ismijavaju teroriste. Jedna od njih predstavlja raj sa napadačima koji se pitaju gdje su obećane djevice, dok one u pozadini upražnjavaju grupni seks sa ubijenim uposlenicima Charlie Hebdoa.

U obraćanju uredništva radnici magazina se zahvaljuju milionima ljudi koji su za sebe rekli "Ja sam Charlie". Također, uredništvo naglašava da ne želi biti povezivano sa mišlju kako su teroristički napad izazvali svojim provociranjem muslimana.

Izdanje se pojavilo na šest jezika uključujući francuski, španski, italijanski, engleski i arapski. Također, izdanje je moguće kupiti i preko interneta u online izdanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: