{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dugi marš" protiv Musharrafa pod visokim mjerama sigurnosti

F
13.6.2008. u 10:12
0
0
"Dugi marš" protiv Musharrafa pod visokim mjerama sigurnosti
0
"Dugi marš" protiv Musharrafa pod visokim mjerama sigurnosti
Foto: AFP
"Dugi marš" hiljada advokata i opozicionara pakistanskoga predsjednika Musharrafa usmjerava se prema Islamabadu, s ciljem da zahijevaju povratak smijenjenih sudaca i odlazak šefa države, javlja AFP.
Velike mjere sigurnosti raspoređene su u glavnom gradu kako bi se spriječili eventualni nemiri, naročito mogući napadi islamističkih militanata te samoubilački napadi.

Sredinom dana, "dugi marš", karavan vozila, započet u ponedjeljak u nekoliko većih gradova, krenuo je iz Dine, 100 km južno od Islamabada. Demonstranti se očekuju u petak navečer u glavnome gradu.

Vlasti su tu rasporedile više od 6.000 policajaca i paravojnih trupa, blokirane su mnoge avenije s kontejnerima, bodljikavom žicom i betonskim blokovima za vozila, a demonstranti će ulaziti pješke uz kontrolu pomoću sprava za otkrivanje metala i eksploziva.

Vlada je najavila da neće ometati njihov proces, osim nemira blizu predsjedništva i parlamenta. Međutim, demonstranti upravo pred parlamentom namjeravaju organizirati svoje sjedenje na zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: