{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Drugi dan štrajka na aerodromu u Budimpešti

F
FENA
11.12.2008. u 11:51
0
0
Drugi dan štrajka na aerodromu u Budimpešti
0
Drugi dan štrajka na aerodromu u Budimpešti
Foto: Reuters
Zračni saobraćaj je potpuno poremećen u četvrtak, drugi dan uzastopno, na međunarodnom aerodromu Ferihegy u Budimpešti zbog nastavka štrajka uposlenika, javio je glasnogovornik Budimpeštanskog aerodroma.
Situacija je, međutim, nešto bolja u odnosu na dan ranije, sa 13 otkazanih letova u odnosu na pedesetak u srijedu, precizirao je glasnogovornik, dodavši da treba čekati jer postoje značajna kašnjenja letova.

Otkazani letovi odnose se na evropske linije, kao i na let za Tel-Aviv.

Situacija bi se trebala poboljšati s predviđenim ponovnim otvaranjem nekoliko kontrolnih punktova sigurnosti, čiji su uposlenici prestali s radom u srijedu.

Dva glavna sindikata uposlenika aerodroma, uključujući osoblje sigurnosti i ono koje snabdijeva avione kerozinom, Sindikat uposlenika aerodroma i davaoci raznih usluga (RDSZSZ) i Sindikat za zračni saobraćaj (LESZ) pozvali su svoje osoblje u srijedu na "opći i neograničeni" štrajk, nakon spora nastalog zbog kolektivnih ugovora i programa o restruktuiranju koji je započela uprava.

Glasnogovornik Budimpeštanskog aerodroma ponovio je u četvrtak ponudu uprave da pregovara sa sindikatima pod uvjetom da štrajkači nastave da rade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: