|

Drugi dan štrajka na aerodromu u Budimpešti

Drugi dan štrajka na aerodromu u Budimpešti
0
F
FENA
11.12.2008. u 11:51
0
komentara
0

dijeljenja
Drugi dan štrajka na aerodromu u Budimpešti Foto: Reuters
Zračni saobraćaj je potpuno poremećen u četvrtak, drugi dan uzastopno, na međunarodnom aerodromu Ferihegy u Budimpešti zbog nastavka štrajka uposlenika, javio je glasnogovornik Budimpeštanskog aerodroma.
Situacija je, međutim, nešto bolja u odnosu na dan ranije, sa 13 otkazanih letova u odnosu na pedesetak u srijedu, precizirao je glasnogovornik, dodavši da treba čekati jer postoje značajna kašnjenja letova.

Otkazani letovi odnose se na evropske linije, kao i na let za Tel-Aviv.

Situacija bi se trebala poboljšati s predviđenim ponovnim otvaranjem nekoliko kontrolnih punktova sigurnosti, čiji su uposlenici prestali s radom u srijedu.

Dva glavna sindikata uposlenika aerodroma, uključujući osoblje sigurnosti i ono koje snabdijeva avione kerozinom, Sindikat uposlenika aerodroma i davaoci raznih usluga (RDSZSZ) i Sindikat za zračni saobraćaj (LESZ) pozvali su svoje osoblje u srijedu na "opći i neograničeni" štrajk, nakon spora nastalog zbog kolektivnih ugovora i programa o restruktuiranju koji je započela uprava.

Glasnogovornik Budimpeštanskog aerodroma ponovio je u četvrtak ponudu uprave da pregovara sa sindikatima pod uvjetom da štrajkači nastave da rade.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.