{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drnovšek: Političari moraju sići s pijedestala i obratiti se malim ljudima

F
2.1.2007. u 10:47
0
0
Drnovšek: Političari moraju sići s pijedestala i obratiti se malim ljudima
0
Drnovšek: Političari moraju sići s pijedestala i obratiti se malim ljudima
Slovenski predsjednik Janez Drnovšek u svom je prvom javnom nastupu u novoj godini preporučio političarima da "promijene obrazac" u kontaktiranju s javnošću i da u komunikaciji budu neposredniji.
"Žele li ponovo uspostaviti kontakt s ljudima, političari moraju promijeniti modele svog djelovanja. Moraju sići sa svojega pijedestala i reći bobu bob, dakle nazivati stvari pravim imenima", rekao je Drnovšek u ponedjeljak u razgovoru za ljubljanski list Dnevnik.

Taj ga je list proglasio "internet-ličnošću" godine zbog neposredne komunikacije koju je Drnovšek početkom 2006. počeo preko internet-stranice na kojoj je komentirao društvene i političke događaje, ali ne kao predsjednik države nego kao "Janez D.", kako je potpisivao svoja razmišljanja.

"Političar na internetu može svoja stajališta izražavati integralno, bez pomoći medijskih savjetnika i selekcije onoga što će ići u javnost", rekao je Drnovšek u razgovoru za Dnevnik dodajući da bi takav način komunikacije preporučio i svojim kolegama u Sloveniji i Europi.

Za razliku od vladinih dužnosnika koji su uz novogodišnje praznike isticali velike uspjehe u protekle dvije godine, Drnovšek je ocijenio da je 2006. godina u Sloveniji bila "i dobra i slaba", te da velike političke teme ne smiju zasjeniti probleme koje imaju pojedinci i mali ljudi.

Kao "jedan od najsramotnijih događaja" u Sloveniji protekle godine Drnovšek je ocijenio rušenje romskog naselja Dečja Vas u općini Ivančna Gorica koji se dogodio neposredno pred Božić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: