|

Drnovšek najavio povlačenje iz politike

Drnovšek najavio povlačenje iz politike
0
F
FENA
27.6.2006. u 10:36
0
komentara
0

dijeljenja
Drnovšek najavio povlačenje iz politike
Slovenački predsjednik Janez Drnovšek najavio je svoje povlačenje iz politike, rekavši da na predsjedničkim izborima iduće godine ne namjerava konkurirati za svoj drugi mandat.
"Neću se kandidirati. Mislim da je službenih funkcija i vodećih položaja bilo dovoljno", rekao je Drnovšek u razgovoru koji je s njim snimila Slovenska televizija uz Dan državnosti, a emitiran je u ponedjeljak.

Drnovšek je rekao da se nakon povlačenja sa sadašnjeg položaja namjerava posvetiti Pokretu za pravdu i razvoj, neformalnoj organizaciji koju je osnovao početkom godine, te napisati poneku knjigu.

Drnovšek je rekao da podržava nastojanja sadašnje vlade desnog centra da sve političke stranke okupi oko programa potrebnih reformi, ali je kritički primijetio da one kasne i da je Janšina vlada već završila trećinu svog mandata.

U pogledu odnosa s Hrvatskom, Drnovšek je rekao da je protiv politike zaoštravanja koja nikome ne koristi, ali da je saglasan s Janšom da se i na pitanjima odnosa s Hrvatskom sve stranke ujedine na istoj nacionalnoj politici.

"Piranski zaljev je Sloveniji važniji nego Hrvatskoj, za nas to ima strateško značenje. I Hrvatska bi to mogla uvažiti jer se ne radi o njenom nacionalnom i vitalnom interesu. Racionalna politika bi to uvažila", rekao je Drnovšek.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.