{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Draškovićev apel predsjedniku Haškog tribunala

F
4.12.2006. u 10:12
0
0
Draškovićev apel predsjedniku Haškog tribunala
0
Draškovićev apel predsjedniku Haškog tribunala
Ministar vanjskih poslova Vuk Drašković apelovao je na Haški tribunal da nađe rješenje u duhu humanosti za Vojislava Šešelja u poruci koju će u toku prijepodneva predstavnicima suda prenijeti ambasador Srbije u Haagu Radoslav Stojanović.
U poruci srpskog ministra predsjedniku Haškog tribunala Faustu Pocaru apeluje se da se nađe rešenje u duhu humanosti jer se radi o pravu na život bez obzira na pravnu prihvatljivost ili neprihvatljivost Šešeljević uslova, rekao je Stojanović Tanjugu.

O Šešeljevom zdravstvenom stanju, kao i o nastavku saradnje sa ovim sudom, sutra će sa zvaničnicima tribunala razgovarati predsjdnik Nacionalnog savjta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Predviđeno je da se Ljajić sastane s predsjdnikom tribunala, kao i s glavnom tužiteljicom Carlom del Ponte, s kojom će razgovarati i o akcionom planu Vlade Srbije.

U toku dana Šešelja bi trebalo da posjeti tročlana ekipa ljekara iz Srbije, Rusije i Francuske, predvođena dr. Momčilom Babićem, koja bi trebalo da utvrdi njegovo stanje nakon 25 dana štrajka glađu.

Šešelj se i dalje nalazi u bolnici pritvorske jedinice u Sheveningenu i odbija da prima hranu i lijekove, kao i da ga pregleda medicinsko osoblje Tribunala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: