Vode Atlanskog okeana
0

Dosad pronađeno 17 tijela iz palog Airbusa

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pretraživanje Atlantika u potrazi za ostacima aviona i tijelima putnika poginulih u avionskoj nesreći Air Francea rezultiralo je pronalaskom 17 tijela u blizini mjesta na kojem je prije sedam dana pao Airbus A330, javlja CNN.

Dva plutajuća tijela pronađena su u subotu, a francuski i brazilski brodovi preostale su uočili u nedjelju nakon dodatne akcije pretraživanja. Tijela su nađena oko 70 kilometara od mjesta iznad kojeg je avion odaslao posljednje poruke signalizirajući probleme s elektronikom i gubitak pritiska u kabini. Ovo mjesto od brazilske obale udaljeno je 1.100 kilometara.

"Istražujemo kroz more krhotina aviona", potvrdio je zapovjednik brazilske mornarice Giucemar Tabosa Cardoso.

Nikakvi dodatni detalji o tijelima i olupinama nisu otkriveni, a tokom prošle sedmice upućene su kritike trupama da su morsko smeće greškom identifikovali kao dijelove aviona.

Glasnovornik brazilske avijacije za CNN je ranije potvrdio da su među predmetima otkrivenim u subotu dijelovi avionskog krila, prtljag i kožna aktovka sa avio kartom i rezervacijom za ovaj let.

Avion na letu 447 nestao je uslijed nevremena 31. maja na letu iz Rio de Janeira prema Parizu sa 228 putnika i članova posade.