Osuđena zbog okrutnosti
0

Dopustila trogodišnjem sinu da puši

Sarajevo-x.com
Britanski sud osudio je neodgovornu majku trogodišnjeg djeteta koje je snimljeno sa cigaretom u ustima. Dvadesetčetverogodišnjoj Kelly Marie Pocock izrečena je jednogodišnja zatvorska i uslovna kazna od dvije godine za krivično djelo zanemarivanja i okrutnosti prema djetetu, izvještava PA

Tužilac je tokom izlaganja prikazao sudu video snimak trogodišnjeg dječaka kako stavlja cigaretu u usta, uzima upaljač i pripaljuje. Dječaka je mobitelom snimila majčina prijateljica Natasha Dudley, koja je kasnije snimak proslijedila centru za socijalni rad.

"Jasno se vidi da dijete udiše dim cigarete u pluća i to radi sa velikom sigurnošću. Dječak pripaljuje cigaretu, dok njegova majka sjedi pored njega i telefonira. Na snimku možete uočiti da trogodišnji dječak tačno zna šta da radi sa upaljačem i cigaretama", kazao je tužilac Jonathan Rees.

Majka je priznala krivicu zbog nemara prema djetetu, ali je naglasila da nikada nije vidjela sina kako puši. Policiji je izjavila da je bila šokirana kada je cijeli slučaj izašao u javnost. No, sudija koji je vodio njen slučaj nije povjerovao njenim izjavama.

"Dječak je sa takvom lakoćom pripalio cigaretu, kao da to radi po stoti put. Ne znam kako je uopće moguće da niste bili svjesni da se ovakvo nešto dešava", istakao je sudija John Curran.