Ukinute mu suspenzije
16

Donald Trump se vratio na Facebook i YouTube: I'm back

S. Š. U.
Trump ponovno aktivan na Facebook-u (Foto: EPA-EFE)
Trump ponovno aktivan na Facebook-u (Foto: EPA-EFE)
Bivši američki predsjednik Donald Trump napisao je večeras svoje prve postove na vraćenim Facebook i YouTube nalozima, više od dvije godine nakon što su mu računi ukinuti nakon pobune na američkom Kapitolu.

"Vratio sam se", rekao je Tramp, uz videoklip od 12 sekundi koji je kako se čini prizivao njega kako drži svoj pobjednički govor nakon pobjede na izborima 2016. godine, uzvikujući: "Izvinite što ste čekali – komplikovan posao".

Republikanski lider koji ima 76 godina ponovno se kandidirao za predsjednika, ali do sada nije mogao objaviti nikakav sadržaj za svojih 34 miliona pratilaca na Facebooku i 2,6 miliona YouTube pretplatnika.

Platforme su blokirale Trumpa nekoliko dana nakon pobune 6. januara 2021. gofine, kada je gomila njegovih pristalica koja je pokušavala zaustaviti potvrđivanje njegovog izbornog poraza od Joea Bidena, upala na američki Kapitol u Washingtonu.

On je kažnjen zbog objavljivanja sadržaja za koji platforme tvrde da izaziva nemire, a sada je Youtube je objavio da se može vratiti dva mjeseca nakon nakon što je Facebook otključao njegov račun.