|

Donald Trump pozvan da javno svjedoči u procesu njegovog opoziva

Donald Trump pozvan da javno svjedoči u procesu njegovog opoziva
3
M. A.
18.11.2019. u 07:42
8
komentara
3

dijeljenja
Donald Trump pozvan da javno svjedoči u procesu njegovog opoziva Foto: AFP
Predsjedavajuća Zastupničkog doma SAD-a Nancy Pelosi pozvala je predsjednika Donalda Trumpa da svjedoči u istrazi o navodnim prijetnjama Ukrajini koje uključuju i prekid američke pomoći ukoliko ukrajinski predsjednik ne pokrene "istragu" protiv Joea Bidena i njegovog sina.
U intervjuu koji je u nedjelju dala medijskoj kući CBS News, Pelosi je ponudila Trumpu priliku da progovori i predstavi svoju verziju priče u vezi s njegovim opozivom te da svjedoči pred Zastupničkim domom SAD-a, piše Business Insider.

"Predsjednik Trump bi nam mogao doći i razgovarati s nama, progovoriti o slučaju i ispričati svoju priču ako želi. Dakle, on ima priliku predstaviti svoj slučaj", rekla je Pelosi.

Ona je rekla i to da vjeruje kako su Trumpove akcije značajno gore od onih Richarda Nixona, koji je podnio ostavku prije nego što se i desilo glasanje o opozivu zbog skandala Watergate.

S druge strane, Trump je nastavio negirati svoju umiješanost u ovaj slučaj, nazivajući kompletnu istragu "prevarom" i "lovom na vještice". Predsjednik Trump je također naložio svojoj administraciji da ne sarađuje u postupcima te je istragu nazvao nelegitimnom i neustavnom.

Podsjećamo da je istraga u vezi s opozivom usredotočena na telefonski poziv 25. jula između Trumpa i ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u kojem je nekoliko puta navodno američki lider vršio pritisak na Zelenskog da istraži bivšeg potpredsjednika Joea Bidena i njegova sina zbog umiješanosti u korupciju.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...