Kritike na Twitteru
44

Donald Trump odgovorio Robertu de Niru: On je osoba niske inteligencije

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američki predsjednik Donald Trump kritikovao je jednog od najboljih holivudskih glumaca Roberta de Nira koji ga je prije dva dana vrijeđao tokom obraćanja na jednoj od manifestacija te se izvinio Kanadi zbog nesuglasica u trgovinskoj saradnji.

Trump je za Roberta de Nira rekao da je vjerovatno bio pijan kada je držao govor te ga je nazvao čovjekom niske inteligencije s obzirom na brojne udarce koje je dobio u glavu često glumeći boksera u filmovima.

Svoje kritike Trump je uobičajeno uputio putem Twittera te je dodao da De Niro uopće nije upoznat o razvoju ekonomije u SAD-u.

"Američka ekonomija je trenutno u najboljem stanju i sve vrijeme je u porastu, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da se većina kompanija vraća u SAD", napisao je Trump i De Niru poručio kako treba da se "probudi".

De Niro se izvinio kanadskom narodu i premijeru Justinu Trudeauu zbog idiotskog ponašanja predsjednika njegove zemlje, prvenstveno misleći na uvođenje američkih carina na čelik i aluminij iz Evrope i Kanade.

Nakon što je dobio podršku i ovacije publike, De Niro je i opsovao Trumpa te na binu pozvao američkog rokera Brucea Springsteena.