Svijet
9

Donald Trump odgovorio Davidu Cameronu: Ja nisam glup

Klix.ba
Donald Trump (Foto: EPA)
Donald Trump (Foto: EPA)
Donald Trump je uzvratio na kritike premijera Velike Britanije Davida Camerona, opisujući sebe u intervjuu za Piers Morgan kao nekoga ko nije glup.

"Broj jedan, nisam glup, to je sigurno. Upravo suprotno. Broj dva, u smislu podjele, ja ne mislim da sam osoba koja zagovara podjele. Ja sam ujedinitelj, za razliku od našeg sadašnjeg predsjednika“, izjavio je Trump.

David Cameron je izjavio kako je Trump glup i ograničen zbog svojih stavova o muslimanima u Sjedinjenim Američkim Državama. Donald je prethodno u javnost izašao s izjavom da ukoliko pobjedi na izborima u SAD-u neće biti u dobrim odnosima s britanskim premijerom.

Cameron bi, kako je istaknuo, sarađivao s budućim predsjednikom SAD-a ko god on bio i posvećen je održavanju specijalnih odnosa sa Washingtonom. Trump je u televizijskoj emisiji "Dobro jutro Britanijo", rekao i da je nedavno izabrani gradonačelnik Londona Sadiq Khan neznalica, jer je kritikovao njegovu inteligenciju i poglede na islam. Trump ga je pozvao da se podvrgne testu inteligencije ocjenivši da su njegove izjave nepristojne i poručivši da će ih zapamtiti.

"On me ne poznaje, nije me sreo, ne zna sve o meni", rekao je Trump dodajući da je želio dobro Khanu kada je izabran za gradonačelnika, ali da ga je sada briga za njega. Khan je, nakon što je izabran za gradonačelnika Londona, kritikovao Trumpov prijedlog da se zabrani muslimanima da posjećuju SAD.