Svijet
10

Donald Trump naredio da se pažljivo provjerava ko ulazi u zemlju

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump objavio je na Twitteru da je Ministarstvu za unutrašnju sigurnost naredio da veoma pažljivo provjerava ljude koji ulaze u SAD.

Trump je svoju poruku na Twitteru istakao velikim slovima i napisao da je dao instrukcije Ministarstvu za unutrašnju sigurnost da provjerava ljude koji ulaze u SAD te da sudovi čine posao veoma teškim.

Spominjući ovo, Trump je mislio na odluku Apelacionog suda koji je odbacio zahtjev njegove administracije da hitno bude ponovo stavljena na snagu njegova uredba o zabrani ulaska u SAD izbjeglicama i državljanima sedam većinski muslimanskih zemlja.

Trump je na Twitteru imao i poruku u vezi s federalnim sudijom za područje Seattlea Jamesom Robartom koji je u petak stopirao primjenu te izvršne uredbe i kojeg je Trump nazvao takozvanim sudijom.

"Jednostavno ne možete vjerovati da bi sudija mogao dovesti našu zemlju u takvu opasnost. Ukoliko se nešto desi, krivite njega i sudski sistem. Ljudi pristižu u gomilama. Loše", napisao je Trump u jednom tvitu koji se očigledno odnosio na Robarta.