Promijenio telefon
3

Donald Trump mobitel s Androidom zamijenio iPhoneom

Klix.ba
Donald Trump (Foto: EPA)
Donald Trump (Foto: EPA)
Izgleda da je predsjednik SAD-a Donald Trump napokon zamijenio svoj stari telefon s Androidom za iPhone.

Direktor za društvene mreže Dan Scavino Jr. napisao je na svom Twitter profilu da Trump koristi Apple uređaje posljednjih nekoliko sedmica.

Svi tvitovi objavljeni od 8. marta na njegovom privatnom profilu objavljeni su s aplikacije Twitter za iPhone. Do sada nije bilo jasno da li je Trump promijenio lični mobitel ili je svoje tvitove diktirao pomoćnicima. Scavino Jr. potvrdio je da tvitove s iPhone aplikacije piše predsjednik SAD-a lično.

Ranije su stručnjaci za sigurnost kritikovali Trumpa zbog korištenja telefona s Androidom. Navodno je Trump koristio Samsung Galaxy S3 iz 2012. godine koji zbog starosti nije mogao imati najnoviju verziju operativnog sistema Android. Stručnjaci su upozoravali Trumpa da hakeri, zbog grešaka u operativnom sistemu, mogu preuzeti potpunu kontrolu nad operativnim sistemom.

Trump je ranije koristio iPhone ali je za vrijeme Appleove sudske borbe s FBI-em javno pozvao na bojkot Appleovih proizvoda zbog toga što je Apple odbio zahtjev FBI-a za stvaranje posebnog softvera koji bi im omogućio probijanje zaštite iPhonea.