Brisat će mu tweetove
18

Donald Trump će u januaru izgubiti poseban tretman na Twitteru

N. V.
Neprikladni tweetovi će mu biti obrisani / Screenshot
Neprikladni tweetovi će mu biti obrisani / Screenshot
Još uvijek aktuelni američki predsjednik Donald Trump poseban tretman na Twitteru izgubit će 20. januara kada Joe Biden preuzme funkciju.

Ova kompanija je potvrdila da će, nakon što prestane biti predsjednik SAD-a, nalog Donalda Trumpa podlijegati istim pravilima kao i bilo čiji nalog zbog toga što poseban tretman važi samo za aktuelne svjetske lidere.

Twitter sve što nije u skladu sa njihovim pravilima briše, a to se nije odnosilo na svjetske zvaničnike. Njihovi tweetovi ne budu obrisani, ali budu označeni i sakriveni obaviještenjem o "javnom interesu".

"Ovakva politika se odnosi na trenutne svjetske lidere i kandidate za funkciju, ali ne i na privatne građane koji prestanu biti na nekim funkcijama", rekao je glasnogovornik Twittera.

Twitter je danas i jučer znakom upozorenja obilježio veliki broj tweetova Donalda Trumpa koji govore o navodnim izbornim prevarama, a i ranije su morali koristiti ovo upozorenje s obzirom na to da predsjednik Amerike ne razmišlja često o tome da li je istina ono što piše. U maju je njegov tweet sakriven jer je prekršio pravilo kompanije o veličanju nasilja.

S obzirom na to da će od 20. januara biti samo građanin, ukoliko bude iznosio neprikladne stavove koji se ne slažu sa politikom ove društvene mreže, takvi tweetovi će mu biti obrisani.