{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dolazak pape Benedikta XVI. na bečki trg Am Hof

F
4.9.2007. u 09:59
0
0
Dolazak pape Benedikta XVI. na bečki trg Am Hof
0
Dolazak pape Benedikta XVI. na bečki trg Am Hof
Dolazak pape Benedikta XVI. na bečki trg Am Hof 7. septembra zamišljen je kao "festival vjere", istaknuo je za "Kathpress" Martin Sindelar, ceremonijar kardinala Christopha Schoenborna koji je zajedno s Ottom Neubauerom zadužen za organizaciju slavlja na prvoj stanici Papina boravka u Austriji u septembru ove godine.
"Festival vjere" započinje u 10 sati, a oko 12.45 očekuje se Papin dolazak. Organizatori očekuju da će se na trgu Am Hof okupiti oko 25 tisuća ljudi, među kojima i oko pet tisuća učenika i učenica, koji će – ne samo doći vidjeti Papu, nego i iskazati svoju vjeru i povezanost s Crkvom.

U sklopu programa izmjenjivat će se glazbeni dijelovi, svjedočenja i molitve, a na trgu će se izravno prenositi slijetanje zrakoplova s papom Benediktom XVI. u bečku zračnu luku. Oko 12.45 očekuje se Papin dolazak u "papamobilu" na trg na kojem će Sveti Otac moliti s okupljenim vjernicima i održati kratki nagovor. Zatim će u crkvi Am Hof, koja je sjedište Hrvatske katoličke misije u Beču, moliti ispred Presvetoga i vjernicima pokazati pokaznicu s Presvetim "kako bi svi uzdigli svoj pogled Kristu", ističe Sindelar.

U crkvi će Benedikta XVI. dočekati oko tisuću predstavnika vjernika drugih jezika koji žive u Beču, među kojima i Hrvati. Papinom molitvom ispred Presvetoga započinje u crkvi Am Hof molitveno bdijenje koje traje sve do početka središnje hodočasničke Mise u Mariazellu 8. rujna u 10 sati. Molitvu od 17 do 18 sati predvodit će vjernici i svećenici iz Hrvatske katoličke misije u Beču. Trg Am Hof ima dugu "papinsku tradiciju".

Od 1630. do 1913. tu je bilo sjedište apostolske nuncijature, u kojoj je od 1668. do 1671. djelovao Antonio Pignatelli, kasniji papa Inocent XII. Papa Ivan Pavao II. susreo se 12. rujna 1983. na tome trgu s austrijskim radnicima i stranim radnicima u toj zemlji, među kojima su bili brojni Hrvati i Slovenci. Veliki pljesak okupljenih vjernika Papa je dobio nakon svoga pozdrava na hrvatskome, slovenskom, engleskom i turskom jeziku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: