{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doktor zaražen virusom HIV-a seksualno zlostavljao djecu

S
29.6.2007. u 17:46
0
0
Doktor zaražen virusom HIV-a seksualno zlostavljao djecu
0
Doktor zaražen virusom HIV-a seksualno zlostavljao djecu
Adam Lebowitz, HIV-om zaraženi doktor i zlostavljač djece, uhvaćen je uz pomoć desetogodišnjeg dječaka koji je ga je prijavio. Lebowitz se u četvtak se pred sudom u Atlanti izjavio krivim za seksualno iskorištavanje dva dječaka, prenosi ABC news.
HIV pozitivni ljekar opšte medicine, Adam Lebowitz priznao je da je seksualno zlostavljao dva dječaka, snimao ih kamerom i objavio na Internet. Policija vjeruje da Lebowitzevo nije zlostavljao samo ta dva dječaka, jer su u njegovoj kući pronašli knjižicu sa 100 imena djece.

Prema policijskim saznanjima, Lebowitz je 2003. godine započeo preko Interneta kontakt s prvom žrtvom. Kada kad je dječak napunio 16 godina namamio ga je u svoj stan i počinio zlodjelo nad njim. Slično se dogodilo i sa drugom žrtvom.

Međutim, treći dječak je obavijestio svoje roditelje kako je Lebowitz pokušavao komunicirati s njim preko Interneta. Policija je brzo reagovala i uhapsila ga nekoliko dana kasnije.

Ovaj slučaj je poseban jer je zlostavljač bio doktor i zaražen virusom HIV, što dodatno komplicira istragu. Policija će uraditi sve kako bi istražili s kim je sve Lebowitz kontaktirao te prirodu tih kontakata. Kada to urade, vlasti će pozvati sve uključene da se testiraju na HIV.

Policija i sudstvo imaju mnogo dokaza protiv Lebowitza, a javnost se nada da će kazna biti stroga za ovakav nečuven zločin. Obzirom da se zlostavljač izjasnio krivim, sud bi ga mogao osuditi na kaznu od 20 godina zatvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: