Berlusconi u središtu skandala
0

"Dokaže li se veza sa Noemi, dajem ostavku"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Italijanski premijer Silvio Berlusconi našao se u centru još jednog skandala. Ovoga puta se radi o navodnoj vezi između Berlusconija i osamnaestogodišnje Noemi Letiziae. Mediji su pripremili ekskluzivne fotografije kako bi dokazali vezu između njih, no Berlusconi je ipak uspio pravnim put spriječiti objavljivanje tih snimaka.

Noemi Letizia je bila jedna od Berlusconijevih zvanica na proslavi Nove godine, a skandal je izbio nedavno kada je premijer otišao na rođendansku zabavu Noemi i uz to joj poklonio skupocjenu ogrlicu. Upravo to je bio i razlog da Veronica Lario, Berlusconijeva supruga zatraži razvod.

Predsjednik italijanske vlade je, ipak, negirao sve navode da je u vezi sa osamnaesogodišnjakinjom, iako paparazzo Antonello Zappadu tvrdi suprotno.

Naime, ovom fotografu sud je oduzeo skoro 700 fotografija koje su navodno snimljene ispred Berlusconijeve vile. Zappadu tvrdi da se na fotografijama nalaze uglavnom mlade djevojke u toplesu, među kojima je Noemi, kako uživaju sunčajući se pored bazena li kupajući se.

Sedamdesetdvogodišnji premijer je istako da su te fotografije čisto zadiranje u njegovu privatnost i zbog toga on ne želi da budu objavljene, ali to nema nikakve veze sa Noemi, jer njih dvoje nemaju nikakvu romansu, iako mediji o tome neprestano polemišu.

“Ukoliko se ispostavi da imam vezu sa Noemi, spreman sam dati ostavku”, kazao je Berlusconi, prenosi BBC.

Italijanski premijer jedan je od političara koji se često nađu u središtu skandala. Posljednjih mjeseci svetski mediji uglavnom bruje o vezama premijera sa mlađim djevojkama iako on te navode neprestano opovrgava.

Umorna od neprimjerenog ponašanja supruga Veronica Lario je nedavno izjavila da će pokrenuti brakorazvodni postupak, na šta je premijer italijanske vlade rekao da ona upada u medijske zamke i da će ovoga puta tražiti da mu se supruga javno izvini.