Svijet
5

Događaji koji su obilježili 2013. godinu u šest minuta

Klix.ba
Korisnik YouTubea Jean-Louis Nguyen i ove godine napravio je video u kojem je prikazao sve događaje koji su obilježili 2013. godinu.

Video koji traje nešto duže od šest minuta prikazuje uglavnom tragične događaje, kojih je ove godine bilo jako mnogo. Snimak počinje bombaškim napadom tokom maratona u Bostonu, zatim je prikazan razorni tajfun na Filipinima, snimak najvećeg otapanja glečera, poplave u Manili, kao i rušenje zgrade u Indiji tokom snažnog monsunu, rat u Siriji.

Na snimku su se našli i protesti u Ukrajini, zemljotres u Pakistanu, rušenje fabrike u Bangladešu, teroristički napad na trgovački centar u Manili, pad meteorita u Rusiji, nemiri u Brazilu, protesti u Turskoj…

Na snimku je prikazan Edward Snowden, izbor pape Franje, ali i sjećanje na preminulog, Hugu Chaveza, Nelsona Mandelu i glumca Paula Walkera.

Također, na snimku su prikazana i ovogodišnja tehnološka dostignuća – predstavljanje iPhonea 5, pokretanje videa na Instagramu, ali i lijepi događaji kao kada su beskućnici obradovani sa po 100 dolara, trenutak kada 105-godišnjak dobija diplomu o završenoj srednjoj školi, nekoliko flash mobova te isječak iz Harlem shakea.

Pogledajte video.

Vezani članci