{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik poziva na razgovore o ustavnim promjenama

F
5.7.2007. u 15:01
0
0
Dodik poziva na razgovore o ustavnim promjenama
0
Dodik poziva na razgovore o ustavnim promjenama
Predsjednik Vlade Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je sve u BiH da se radi na ustavnim reformama bez unaprijed donesenih zaključaka.
Izrazio je spremnost da se i danas podrži "aprilski paket" ustavnih promjena ukoliko za to postoji dovoljno spremnosti, a ukoliko ne da se razgovara o ustavnim promjenama.

Ustav koji imamo, naveo je, nije demokratski, već oktroirani, zbog čega treba doći do demokratskog dokumenta, jer će BiH tek tada prihvatiti i Evropa.

Ponovio je da se dijalog i kompromis ne mogu postići stavom da RS nema u BiH, te da se to mora uvažavati, "jer ako se budemo bavili sterotipima iz prošlosti nećemo nikuda otići".

To što je rasformirano šatorsko naselje Srebreničana u Sarajevu, Dodik vidi kao odluku onih koji su je donijeli, potvrdivši da će Vlada RS-a nastaviti s aktivnostima ekonomske pomoći toj općini.

"Čini nam se da smo reagirali na pravi način i danas je Vlada, od svih koji su iskazivali interes, najsnažnije prisutna u Srebrenici i zavisno od uvjeta završit ćemo svoj program pomoći u toj lokalnoj zajednici", kazao je Dodik.

Naglasio je i da su dobro došli svi koji su bez nekih drugih namjera spremni da investiraju u Srebrenicu kako bi se otvorilo što više radnih mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: