Skandalozni istup
229

Dodik podržao ambasadora Bojana Vujića: BiH jeste najopasniji izvor terorizma u Evropi

F. H.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik podržao je skandalozni istup ambasadora Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi Bojana Vujića i kazao da BiH jeste najopasniji izvor terorizma u Evropi.
"BiH jeste najopasniji izvor terorizma u Evropi, to je navedeno i u američkim izvještajima. Ambasador Bojan Vujić je samo rekao činjenično stanje. Hajka u Federaciji BiH protiv ambasadora pokazuje njihovu nespremnost da se suoče s ovom velikom prijetnjom za BiH i region", naveo je Dodik.
Naveo je da je hajka nepotrebna i samo udaljava od rješenja i time dovodi u opasnost sve građane u BiH.

"Ne možemo zatvarati oči pred očiglednim prijetnjama i BiH konačno mora početi rješavati ovo pitanje", kazao je Dodik.

Ambasador BiH pri UN-u u Ženevi Bojan Vujić je na sjednici Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija gdje je rekao da je "priliv stranih džihadista ozbiljna teroristička prijetnja iz BiH".

Vujić je u Ženevi rekao da je došao "kao predstavnik zemlje koja je više od tri decenije najopasniji izvor terorizma u Evropi iz BiH".

Sa druge strane, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić je gostujući u Klix Studio kazao da on ne bi nikad rekao da je BiH najveći izvor za terorističke napade u Evropi.

Federalna uprava policije (FUP) uputila je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zahtjev u kojem je zatraženo saslušanje ambasadora Vujića, nakon čega dolazi i podrška Milorada Dodika.