{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodatnih 1.400 policajaca za Napulj nakon izbijanja mafijaškog rata

F
1.11.2006. u 17:41
0
0
Dodatnih 1.400 policajaca za Napulj nakon izbijanja mafijaškog rata
0
Dodatnih 1.400 policajaca za Napulj nakon izbijanja mafijaškog rata
Foto: AP
Dodatnih 1.000 do 1.400 pripadnika snaga reda bit će upućeno u Napulj kao pojačanje postojećih 13.500, izjavio je u srijedu talijanski ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato, čime bi trebala ojačati sigurnost u tom milionskom gradu nakon što je izbio međumafijaški rat u kojem je u nekoliko dana došlo do četiri ubojstva.
Povjerenstvo ministarstva unutarnjih poslova izradila je plan "Napulj siguran" koji, osim slanja dodatnog broja pripadnika snaga reda (policajci, karabinjeri i financijski stražari), predviđa i postavljanje video kamera za nadzor ključnih prostora u središtu grada koje će biti uključene 24 sata na dan. Predviđeno je i povećanje broja automobila i motora za policiju.

Plan će, kako je objavio talijanski MUP, biti predstavljen 9. novembra u Napulju u prisutnosti ministra Amata, javila je Hina.

Premijer Romano Prodi, koji je najavio da će u četvrtak posjetiti
Napulj, izjavio je kako njegova vlada lijevog centra razmatra i
mogućnost upućivanja vojske u Napulj, ali samo kao zamjenu policiji na određenim mjestima. Prodi osobno drži kako pitanje sigurnosti građana treba riješiti bez slanja vojnika, i zalaže se za trajno iskorjenjivanje organiziranog kriminala.

Republički tužitelj u Napulju Giovandomenico Lepore odbacuje ideju o slanju vojnika u grad, koji "ne treba izgledati militarizirani i
davati osjećaj građanima da se nalaze u kavezu", već treba riješiti
probleme u korijenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: