SAD
0

Djevojka umrla nakon pranja zuba

FENA
Francesca Sanna, 19-godišnja djevojka, kolabirala je i umrla od anafilaktičkog šoka nekoliko minuta nakon što je oprala zube spremajući se za izlazak s prijateljima. Francesca je inače, od djetinjstva imala astmu i problem s alergijama, no pasta za zube nikada nije bila u pitanju.

Nekoliko dana prije smrti Francesca se požalila da su joj upaljene desni, a kobne je večeri imala ekstremnu alergijsku reakciju na pastu za zube, ispričali su neutješni roditelji.

Francesca je oprala zube i izašla iz kuće pred kojom su je čekali prijatelji. Ušla je u automobil, i u tom je trenutku zateturala i problijedila. Prijatelji su joj pomogli doći nazad u kuću i tada se u hodniku samo srušila.

"Sve se to dogodilo toliko brzo i reakcija je bila toliko burna, da jednostavno mora biti od nečega što je radila neposredno prije toga, poput pranja zubiju", kazala je Francescina majka Kim.

Patolog dr. Richard Prescott potvrdio je da pasta za zube može izazvati različite reakcije."Oba plućna krila su joj bila kao spaljena, no nije umrla od napadaja astme.

Može biti nekoliko razloga. I ranije su paste za zube izazivale različite reakcije kod ljudi, baš kao i vodice za ispiranje usta i tamponi", rekao je dr. Prescott.