Tragična ljubav
4

Djevojka u Australiji izvršila samoubistvo nakon što je njenog momka pregazio automobil

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bivši fudbaler Market Draytona 29-godišnji Jason Francis poginuo je kada ga je udario automobil u blizini kuće u kojoj je živio s partnericom Alice Robinson u Scarboroughu u Perthu, prenosi BBC.

Samo nekoliko sati poslije Alice je pronađena mrtva jer više nije mogla nastaviti život bez njega. Smatra se da je popila otrov.

Jason je prije nesreće bio na jednodnevnom izletu s prijateljima iz ragbi kluba Cottesloe. Iz policije su izjavili kako je bijeli automobil VW Jetta, koji je vozio 18-godišnji muškarac, udario pješaka.

Policija je također izvijestila da istražuje smrt žene te da je njeno tijelo spremno za obdukciju.

"Oni su bili najbolji par koji ste mogli sresti. Dobro su se i istinski uklopili u naš klub", rekao je Sam Dimond, predsjednik ragbi kluba kojem se Jason pridružio početkom godine nakon što je preselio u Australiju.

Brojni sportski klubovi u Shropshireu odali su počast Jasonu uključujući i kapitena nogometnog kluba Market Drayton Town FC.

"Ti, mladi čovječe, bio si dobar dio našeg kluba i zadovoljstvo nam je što si bio dio naše ekipe i našeg uspjeha", rekao je Paul McMullen.

Aliceina majka oprostila se od svoje kćeri na drušrvenim mrežama.

"Razočarana i tužna moram podijeliti sa svima da je moja divna kćerka bila toliko uznemirena da nije mogla podnijeti da živi bez svog voljenog Jasona i odlučila je da oduzme sebi život. Moj muž i ja sada žalimo zbog gubitka dva divna čovjeka koji su donijeli svjetlo svakom životu. Počivaj u miru moja divna devojko", napisala je neutješna majka.