Marilou Danley
17

Djevojka Stephena Paddocka: Nisam znala da je planiran napad u Las Vegasu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Marilou Danley je istakla da je bila zabrinuta kad joj je Stephen Paddock uplatio 100 hiljada dolara dok je bila na Filipinima, ustvrdivši da je to bio način da raskine s njom.

Djevojka napadača iz Las Vegasa koji je ubio 58 ljudi kazala je kako nije znala da on planira bilo kakav napad i da je finansijska podrška koju joj je Stephen Paddock pružio bio način da prekine vezu s njom.

Danley je saopćila da je nakon što se vratila sa svog putovanja provela mnogo vremena u odgovaranju na pitanja agenata FBI-a u Los Angelesu te da su zvaničnici tražili bilo kakve tragove koji bi mogli ukazati na motiv napada u Las Vegasu.

Vlasti su prethodno označile Marilou Danley (62) kao "osobu od interesa". Međutim, iz izjave koju je pročitala njena advokatica može se nazrijeti da ona planira u potpunosti sarađivati sa FBI-em.

"Ja sam poznavala Stephena Paddocka kao ljubaznog, brižnog i tihog čoveka", stoji u izjavi.

"Voljela sam ga i nadala sam se mirnoj zajedničkoj budućnosti. Nikada mi nije rekao ništa, ili nikada nije preduzimao bilo kakvu akciju koja bi mi ukazala na to da će se išta strašno dogoditi, poput ovoga", navodi Marilou Danley u izjavi.