Policija istražuje slučaj
0

Djevojka silovana u brazilskom Big Brotheru u živom prijenosu

Sarajevo-x.com
Prema pisanju lokalnih medija, jedna od ukućanki u brazilskom Big Brotheru je navodno silovana i to u prijenosu TV showa u programu uživo.

Brazilska policija je danas potvrdila da su započeli istragu u studiju u Rio de Janeiru, gdje je popularni reality show snimljen. Prema pisanju medija, gledatelji su bili šokirani nakon što su pogledali sporni dio emisije u nedjelju u ranim jutarnjim satima. Navodi se kako su ukućani imali zabavu, a 23-godišnja studentica Monique Amin se toliko napila da se onesvijestila, što je silovatelj navodno iskoristio te nasrnuo na nju. Osoba koju se sumnjiči za silovanje je Daniel Echaniz (31), također ukućanin Big Brothera.

Noćne kamere su snimile Echaniza, koji radi kao muški model, kako ulazi u krevet dok Amin leži, a potom ju navodno siluje. Djevojka je tokom incidenta navodno bila u besvjesnom stanju.

Sljedeće jutro ukućani su Amin pitali o tome šta se dogodilo prethodne noći u krevetu, ali ona nije imala pojma da se bilo šta dogodilo.

Kako se situacija sve više komplikovala na vrata studija u kojem se snima reality je ubrzo zakucala i policija. Ispitali su Amin o dešavanjima tokom prethodne noći, a potom je djevojka odvedena na pregled kako bi se utvrdilo da li ima tragova nasilnog seksa, rekli su izvori bliski produkciji.

Vjeruje se kako je policija rekla TV kanalu Globo da prekine emitovanje showa koji je počeo prije nekoliko dana ili da izbace Echaniza. Ukoliko se pokaže da je djevojka zaista silovana Echaniz bi mogao dobiti od šest do deset godina zatvora.

Show u kojem se desio incident gledaju milioni ljudi u Brazilu, a producentska kuća Endemol također zarađuje milione na osnovu toga. Poznato je da Endemol u ovakvim emisijama čak i potiče učesnike na neprimjereno ponašanje radi povećanja gledanosti.