Svijet
0

Djevojka iz Kambodže: Silovalo me tri do šest muškaraca dnevno

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kieu je imala samo 12 godina kada je na molbu majke prodala nevinost pedesetogodišnjaku. Nakon što je doktor ustanovio da je Kieu nevina "isporučena" je u hotel gdje je silovana.

U dokumentarcu "Svaki dan u Kambodži" djevojčica Kie kazala je da je sa 12 godina bila prodata čovjeku s imenom Khmer koji je, prema njenoj procjeni, imao više od pedeset godina.

Mira Sorvino ambasadorica dobre volje koja se bori protiv trgovine ljudima kazala je za jedan časopis u Kambodži da je cijena Kieuine nevinosti bila 1.500 dolara od kojih je na kraju dobila samo 1.000 dolara. Od te cijene, 400 dolara morala je dati majci kako bi platila dugove i hranu.

Kieu je rekla da nije znala koji posao treba obaviti niti da li je to dobro za nju.

"Nisam imala predstavu o tome šta me čeka. Sada znam da taj 'posao' nije bio dobar za mene. Nakon što sam na taj način izgubila nevinost osjećala sam da mi je srce slomljeno“, kazala je Kieu.

Navodno se i njena majka osjećala loše, ali svejedno je odlučila poslati je u bordel.

"Držali su me kao u zatvoru tri dana, a tri do šest muškaraca silovalo me dnevno“, kazala je Kieu.

Nakon što se vratila kući majka je odlučila da je ovaj put pošalje u dva bordela. Kieu je, nakon što je saznala da bi ponovo trebala biti prodata, pobjegla od kuće.

Izvanredni dokumentarac "Svaki dan u Kambodži" koji je snimio Savez žena osvojio je nagradu Gracie Allen.

Film bi trebao podići svijest o problematici seksualnog trgovanja djecom u Kambodži, te pomoći da se prikupe sredstva za izgradnju škole.